Domburg en Cadzand-Bad zijn de enige Nederlandse badplaatsen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van het Europäischen Heilbäderverband voor Thalassotherapie. De ligging aan zee is gezond voor lichaam en geest. Domburg en Cadzand-Bad zijn de enige Nederlandse badplaatsen die het predikaat heilzaam hebben gekregen

Bijna de hele provincie is dooraderd met een wandelroutenetwerk. Dankzij dit netwerk kun je heel makkelijk je eigen route en afstand bepalen. De routes zijn zo aangelegd dat ze langs de mooiste stukjes Zeeland komen en vaak over speciaal aangelegde onverharde paadjes gaan. Wandelen was nog nooit zo leuk!

Reisdatum :  Zaterdag 25 augustus 2018
Reiscode :  2508201801A
Reissom :  20Euro
Uw Travelbutler :   
   
Zakgeldadvies :   Voorzie 40€ per dag

 

Deltawerken


Deze provincie in het zuidwesten van Nederland bestaat uit een aantal schiereilanden en heeft daarom heel veel stranden en vertier in en om het water. Toch is er ook een treurig stukje geschiedenis over Zeeland. In 1953 is deze provincie getroffen door de watersnood. Een groot stuk van Zeeland is toen onder water gelopen en heeft veel schade hiervan ondervonden. Later is hier een verdedigingssysteem ontwikkeld en is er 57 jaar gewerkt aan de Deltawerken. Deze internationaal bewonderde Deltawerken zijn nu te bezichtigen. In dit Delta gebied is nu van alles te doen, waaronder honderden kilometers fiets- en wandelpaden, diverse musea, vlindertuin en natuur recreatie.

 

Deltapark Neeltje Jans


Dit onderdeel van de Oosterscheldekering is een informatie- en attractiepark over de deltawerken. Eerst was er alleen een educatief centrum, maar later hebben ze er (water)attracties en zeedieren aan toegevoegd. Er zijn zelfs educatieve zeehondenshows te bewonderen. Vanaf een rondvaartboot kunt u de deltawerken van dichtbij bewonderen.

Stranden


Met een kust van ongeveer 650 kilometer is keuze genoeg als het op stranden aankomt. Zo kan je heerlijk wandelen aan de boulevard van Vlissingen, heerlijk eten in het Cadzand, of kitesurfen op de hoge golven van de Brouwersdam. Ook zijn er diverse wandelpaden door de duinen. Het strand van Ouddorp aan Zee is onlangs uitgeroepen tot het mooiste strand.

 

 

Zierikzee


Deze hoofdplaats van de gemeente Schouwen-Duiveland staat bekend als monumentenstad. Er zijn ook korenmolens te bewonderen, waaronder korenmolen “de Hoop”. Verder zijn er drie stadspoorten, een stadhuis en is er een oude haven. Het bekendste monument is de “Sint-Lievensmonstertoren” die ook wel de dikke toren wordt genoemd.

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Middagmaal
  Drank