Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en een populaire dagbestemming tijdens een vakantie in deze prachtige provincie. In de zomermaanden is de stad gevuld met toeristen die de vele hoogtepunten van de stad met eigen ogen willen aanschouwen. Daarnaast is Middelburg een populaire winkelstad met leuke unieke winkeltjes maar er zijn natuurlijk ook de bekende winkelketens te vinden. Middelburg is van oudsher een rijke stad die met name in de zestiende en zeventiende eeuw erg floreerde. De erfenis hiervan is nog steeds goed merkbaar in de stad. Zo kom je overal prachtige oude panden tegen die nog steeds de sfeer van de gouden eeuw uitstralen. Daarnaast is Middelburg de perfecte uitvalsbasis om de andere delen van Walcheren en Zeeland te verkennen. Je bent vanuit Middelburg namelijk zo bij de Westerscheldekering of bij het prachtige dorpje Veere.

 

Reisdatum :  Zaterdag 3 oktober 2020
Reiscode :  0310202001A
Reissom :  € 10
Uw Travelbutler :   
   
Zakgeldadvies :  Voorzie € 40

 

Het stadhuis van Middelburg is een imponerend gebouw op de markt van de stad. De bouw startte aan het einde van de vijftiende eeuw en zou ongeveer 50 jaar in beslag nemen. Het stadhuis is in de gotische stijl gebouwd. Op de façade zijn vijfentwintig beelden aangebracht van Zeeuwse graven en gravinnen. De luiken van het gebouw vallen erg op door hun rood witte beschildering. Het stadhuis van Middelburg is een geliefd gebouw bij fotografen. Als je op een zonnige dag in de buurt van het stadhuis bent dan komt je minimaal drie of vier mensen tegen die het gebouw staan te fotograferen. De binnenzijde van het stadhuis kan onder begeleiding van een gids bezocht worden.

 

 

Abdij van Middelburg


De abdij van Middelburg is een voormalige abdij in het centrum van Middelburg. De oudste delen van de abdij zijn in de elfde eeuw gebouwd. Het waren norbertijnen uit Vlaanderen die zich in Middelburg vestigden en hier de abdij van Middelburg stichten. De monniken werden gedwongen om aan het einde van de zestiende eeuw de abdij te verlaten. Sinds deze periode is het gebouw voor andere doeleinden gebruikt. Zo heeft bijvoorbeeld het kadaster en het Zeeuws archief in de voormalige abdij gezeten. Tegenwoordig is in een groot deel van de abdij het Zeeuws museum gevestigd. De Nieuwe kerk, de Koorkerk en de Abdijtoren ook wel bekend als de Lange Jan zijn onderdeel van het abdijcomplex.

Lange Jan


De Lange Jan is de abdijtoren van de vroegere abdij van Middelburg. De Lange jan staat tussen de Nieuwe kerk en de Koorkerk in. Het is één van de populairste attracties van de stad. De toren kan namelijk beklommen worden meer dan tweehonderd treden nemen je mee naar een plateau halverwege de toren vanwaar je met helder weer een prachtig uitzicht hebt over de stad grote delen van Walcheren, andere Zeeuwse eilanden en de Zeeuwse wateren. De lange jan is zo goed als dagelijks geopend en kan tegen een klein bedrag beklommen worden.

 

 

Jachthaven van Middelburg


De jachthaven van Middelburg is niet eens zo heel bijzonder maar de historie van de haven is dat wel. Door de haven van Middelburg die te bevaren was via de Sloe groeide Middelburg uit tot één van de belangrijkste handelssteden van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Zoals de VOC als de WIC hadden een kantoor in Middelburg. Later groeide de stad uit tot één van de belangrijkste steden in slavenhandel. Een monument op de balans herinnert hier nog aan. Aan de haven van Middelburg is nog steeds veel van de rijkdom uit de zeventiende en zestiende eeuw terg te vinden. Aan de Rouaanse kaai en langs het Prins Hendrikdok en de Dam staan nog schitterende oude herenhuizen uit deze periode.

 

Vismarkt


De vismarkt is een gezellig klein pleintje in het centrum van Middelburg. Op de markt werden vroeger de vissen verhandeld maar tegenwoordig zijn er regelmatig boekenmarkten, rommelmarkten en kunst en ambachtmarkten gehouden. In de zomermaanden kun je op dit plein heerlijk zitten op het terras van Sint John en genieten van hun beroemde yoghurtijs of een overheerlijke tosti eten.

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Uw middagmaal
  Drank