Zoals de naam duidelijk maakt leidt de Monumentenwandeling je langs een aantal van de mooiste historische bezienswaardigheden van de stad. Natuurlijk toont ze maar een beperkte selectie uit het enorme aanbod aan monumenten. Zoals steeds brengen onze wandelroutes je eveneens langs andere aspecten van de stad: de belangrijkste winkelstraat, van de Brugse Reien tot aan het Minnewater en het culinaire zijn we eveneens niet vergeten. Naargelang de tijd die je besteedt aan elk daarvan ben je minstens twee uur tot een halve dag onderweg. Museumbezoek en winkelen is dan nog niet ingerekend.

 

Reisdatum : Zaterdag 23 februari 2019
Reiscode :  2302201901A
Reissom :  20Euro
Uw Travelbutler :   
   
Zakgeldadvies :  Voorzie €40

 

De Vlaamse stad Brugge is een van de gaafst bewaard gebleven middeleeuwse steden in onze contreien. Het is als het ware één groot openluchtmuseum. Overdag ziet het er ook vaak zo uit, met duizenden winkelende toeristen. Maak je ’s avonds in het donker een wandeling door de fraai verlichte stad, dan komt de historische sfeer beter uit.

 

 

De wandeling gaat van start op de Markt, al van verre te herkennen aan het bijna 85 meter hogeBelfort. Loop langs het Belfort de Breidelstraat in. Deze straat wordt overdag druk bezocht door toeristen op zoek naar Brugs kant. Nu is het er stil en herinneren alleen de volle, wit gekleurde etalages nog aan het gretig en druk winkelpubliek. Je komt uit op het vierkante Burg, het oudste plein van de stad, waar je het Stadhuis en de Oude Griffie aantreft. Verlaat het plein via de poort tussen beide gebouwen in en steek via de Blinde Ezelsbrug de Oude Reie (Brugs voor gracht) over. Sla rechtsaf en wandel het knusse Huidenvettersplein over. Aan de overkant kom je uit op de Rozenhoedkaai. Draai je om: vanaf hier heb je een van de fraaiste uitzichten op het water en historisch Brugge. Romantisch verlichte huizen worden weerspiegeld in het stille zwarte water. Overdag vertrekken vanuit hier de bootjes voor een rondvaart, maar nu liggen de vaartuigen aangemeerd. Achter de huizen is goed het stijlvol verlichte Belfort te zien.

 

 

Ga rechtsaf en volg het water over de Dijver. Aan het eind stuit je op deOnze-Lieve-Vrouwekerk, met zijn opvallend hoge toren. Overdag een aanrader voor een verstild bezoek en een kijkje bij het beeld Madonna met Kind van Michelangelo. Nu loop je rechts om de kerk heen de Mariastraat in (linksaf). Sla na de brug rechtsaf de Stoofstraat in en aan het eind linksaf naar het gezellige Walplein en, in het verlengde ervan, hetWijngaardplein. Hier vind je ook de toegang tot het wereldberoemde Begijnhof. Alleen als je deze wandeling aan het begin van de avond maakt, kun je hier even een kijkje nemen. Het Begijnhof sluit om 18.30 uur voor publiek. Het is wel de moeite waard om er juist kort voor sluitingstijd te zijn. De hordes toeristen zijn dan weg en het is weer de stille plek waar het oorspronkelijk voor bedoeld is.

 

 

Loop links om het Begijnhof heen en sla aan de zuidkant eerst even linksaf en loop dan rechtsaf de Sebrechtsstraat in. Ga aan het eind even rechts (Oostmeers), dan links (het Eiland) en rechtsaf de Westmeers in. Dit is een oud straatje met halverwege rechts enkele historische godshuisjes, waar vroeger begijnen woonden. Volg de Westmeers tot je niet verder kunt en ga dan rechtsaf de Korte Vuldersstraat in. Linksaf de Lendestraat, aan het eind even links (Zuidzandstraat) en meteen rechts de Dweersstraat in. Sla rechtsaf de Noordzandstraat in. Via de Sint Amandstraat kom je terug op de Markt.

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Uw middagmaal
  Uw drank