Markt met de geur van het Middellandse Zeegebied: fruit en groenten, vlees en vis, kruiden en specerijen, textiel, schoenen en allerhande accessoires.Je hebt wel een hele voormiddag nodig om deze enorme grote markt te zien: een andere wereld en exotisme gegarandeerd!

 

Reisdatum :  Zondag 6 september 2020
Reiscode :  0609202001A
Reissom :  €10
Uw Travelbutler :   
   
Zakgeldadvies :  Voorzie €40

 

De Zuidmarkt heeft de reputatie de grootste markt van Europa te zijn na die van Vintimille, aan de Italiaanse Riviera. Gemiddeld 450 handelaars stellen er hun waren tentoon, voornamelijk voeding en kleding.

 

 

De aangeboden waren komen uit de vier windstreken, maar u vindt er vooral Afrikaanse en mediterrane en ook typische Belgische producten. De Zuidmarkt bruist. De verkooptechniek bestaat erin harder dan zijn buur te roepen. Niets voor u als u niet tegen een massa volk en lawaai kunt...

Op deze markt worden ook platen verkocht: struiken, potplanten, bloemen, zaden... Hier vindt u wat u nodigt heeft om uw interieur nieuw leven in te blazen of om uw tuin op te frissen. Ga ook eens langs bij de winkel met Spaanse specialiteiten aan het begin van de markt. Als u houdt van chorizo en lomo, zult u er zonder twijfel watertanden. Aan de stand met Marokkaanse pannenkoeken stelt u zelf uw pannenkoek samen met drie ingrediënten. Heerlijk met verse muntthee. Las hier zeker een eetpauze in, u zult niet ontgoocheld zijn!

 

 

De Zuidmarkt vindt elke zondag plaats van 6.00 tot 14.00u. We raden u aan er met het openbaar vervoer naartoe te gaan. U kunt er gemakkelijk terecht met metro, tram, bus en trein. Komt u toch met de wagen, dan kunt u een poging wagen op de speciaal ingerichte parking. Opgelet, u moet er betalen! De beste zaakje zijn aan het einde van de markt te doen. Zakken fruit aan 1 euro. En als u geduld heeft, kunt u het niet verkochte fruit en de niet verkochte groenten na afloop zelfs gratis meenemen!

 

 

Elke zondag is er een enorme markt bij het Zuidstation. Verscholen tussen de vele kraampjes is er een Marokkaanse markt. Ze verkopen niet alleen een groot assortiment van olijven, hun pannenkoeken zijn ook populair bij de marktbezoekers.

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Uw middagmaal
  Uw drank