De Antwerpse ZOO is een van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa. Trek voor een bezoek een halve dag uit, want er is voldoende te zien en te beleven. Pinguïns in Vriesland, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in de roze villa: je kan hier meer dan 


ZOO Antwerpen heeft een internationale reputatie door haar medewerking aan kweekprogramma’s voor bedreigde diersoorten zoals de bonobo en de okapi. De mooie karaktervolle gebouwen en tuin van de dierentuin zijn beschermd als monument. Bij haar oprichting in 1843 lag de ZOO net buiten de stadsmuren. Nu is de dierentuin een oase van rust in het hartje van de stad, net naast het Centraal Station.

 

Reisdatum :  Zaterdag 5 oktober 2019  
Reiscode :  0510201901A
Reissom : €10
Uw Travelbutler :   
   
Zakgeldadvies :  €40
   

 

De ZOO is vernieuwd, en is nu nog mooier. In de Mensapenvallei wandel je tussen de chimpansees en de gorilla’s. Je hebt er een boeiend uitzicht op de capriolen van de mensapen, die genieten van gras onder hun voeten en de wind op hun huid. Vandaar wandel je naar de Buffelsavanne, waar Kaapse buffels en vogels vreedzaam samenwonen. Je Afrikaanse safarigevoel wordt compleet als je uitkijkt over de nieuwe Savanne met giraffen en zebra’s. Vergeet ook de Skywalk niet. Het panoramische zicht op de historische tuin is er prachtig, en je komt er oog in oog te staan met de rode panda’s. Wist je dat de okapi’s een warme serre hebben gekregen zodat ze alle dagen zichtbaar zijn? Trouwens, 80% van de dieren is altijd te zien, ook bij Belgisch weer. Nog enkele must sees: de koala’s, het rifaquarium en de Vlindertuin.

 

Antwerpen is een stad op mensenmaat: de meeste bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar. Een wandeling door de stad is dan ook de perfecte manier om Antwerpen te leren kennen. Je kan aansluiten bij een georganiseerde wandeling of je kan met je groep op stap gaan met een privégids. Hier vind je het volledige aanbod. 

 

 

 

Al eeuwenlang is er in Antwerpen een belangrijke joodse aanwezigheid. Wat houdt het in om joods te zijn en wat was kosher nu weer? Wat is er zo bijzonder aan de godsdienst, de gebruiken, levensgewoonten en feesten van onze joodse stadsgenoten? Op die vragen krijg je een antwoord tijdens deze themawandeling langs winkels en gebouwen van een zichtbare joodse gemeenschap in het centrum van een kosmopolitische stad.

 

Inbegrepen :  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Transfer naar de plaats van bestemming
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Een hapje en een tapje