Nederland is een écht fietsland, maar fietsen in Nationaal Park De Biesbosch kan lastig zijn. Het gebied bestaat namelijk grotendeels uit water en nat land. Er zijn onverharde paden voor wandelaars, maar geen verbindingswegen of bruggen. In de Biesboschregio – het gebied rondom het Nationaal Park – kan je wel goede en mooie fietstochten maken, langs polders, weilanden, akkers, rivieren en lintdorpen. Kies je route en ga op ontdekking!

 

 

Ondanks de Deltawerken is er in de Sliedrechtse Biesbosch nog steeds zo’n 70 tot 80 centimeter getijdenverschil. Want via de Nieuwe Waterweg staat de Sliedrechtse Biesbosch in open verbinding met de zee. Het opkomende water op zee stuwt de zoetwaterafvoer van de rivieren steeds zo’n 50 kilometer het rivierengebied op. Als het dan vervolgens op zee weer eb wordt, valt deze druk weg en stroomt het rivierwater weer weg.

 

Reisdatum: Zaterdag 14 april 2018
Reiscode: 1404201801A
Reissom: 20€
Uw Travelbutler:  
   
Zakgeldadvies: Voorzie 40€
   

Een aanhoudende noordwesterstorm, waarbij het water opstuwt, zorgt voor aanmerkelijk hogere waterstanden in De Biesbosch. Op het Eiland van Dordrecht ervaren wandelaars op het Natuurpad tussen de Oost- en Zuidhaven dat regelmatig met als gevolg: natte voeten! Vooral in het voor- en najaar schiet het wandelpad langs knotwilgen nogal eens onder water. Het achterblijvende ‘veek’ (aanspoelsel) op de dijk van de Nieuwe Merwedeweg is hier de stille getuige van. Dit pad tussen de Oost- en Zuidhaven is hét praktijkvoorbeeld van ‘natuur bij de stad’ en ‘struinnatuur’: natuur en recreatie gaan hier hand in hand!

 

 

De Biesbosch was oorspronkelijk een binnenzee die onder invloed stond van rivieren en eb en vloed. Na de watersnoodramp van 1953 werden de verbindingen met zee voor het grootste deel afgesloten en veranderde het gebied in een ruig moeras. Het bestaat nu uit een prachtig landschap van bossen, kreken en eilanden. De perfecte omgeving voor een bijzondere wandel- fiets- of vaartocht!

 

Inbegrepen: Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Transfer van de fietsen
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Een natje en een droogje