Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Het eindejaar zit meestal propvol etentjes, feestjes en familiebezoekjes. Om van de kerstsfeer te kunnen genieten, zou de gezelligste periode van het jaar heel wat langer mogen duren. En dan ben je op de Gentse Winterfeesten aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar adrenaline, ontspanning, ambachtelijke lekkernijen of kerstkledij, iedereen wordt op zijn wenken bediend tijdens de Gentse Winterfeesten!

Patershol

Deze bijzonder mooie hoek van Gent is een stad-in-de-stad. Vergeet even waar je bent. En laat je onderdompelen in de middeleeuwen. Leg spelenderwijs de eeuwenoude geschiedenis van dit prachtige stadsdeel bloot! Snuif de nostalgie van oude leefgewoonten op. Geniet van architectuur en kunst. En zeker van de pittoreske straten vol gezellige restaurants, volkse cafés en hippe bars.

 

Reisdatum: Zaterdag 5 december 2020
Reiscode: 0512202001A
Reissom: €10
Uw Travelbutler: Japie Swings - Ilse Van De Velde
   
Zakgeldadvies Voorzie €40
   

 

Onder de imposante stadshal op het Emiel Braunplein zetten we opnieuw een openluchtijspiste van meer dan 700 vierkante meter. Het grootste deel ervan spreidt zich uit onder de stadshal zelf, wat betekent dat je dus altijd droog kan schaatsen! Ook bij regenweer.

Daarnaast is er het leuke nieuwe schaatspiste tussen de sparren voor de kleinsten onder ons. Een schaatsbaantje "only for Kids" zodat ze kunnen leren schaatsen met of zonder schaatshulpjes in een feeërieke omgeving.

Talrijke beroemde schilders, beeldhouwers en schrijvers kregen hun laatste rustplaats op deze 19 meter hoge grafheuvel. Ze moesten die plek wel delen met de traditionele katholieke Gentse bourgeoisie, die er voor veel geld prachtig gebeeldhouwde praalgraven en familiekelders neer plantte. Ook dit is, in meer dan één opzicht, een plaats van rust.

 

 

 

U heeft er ongetwijfeld al over gehoord, onze legendarische Moose Bar. Ze wordt beschouwd als het hart van de Gentse Winterfeesten, waar magische herinneringen voor het leven gesculpteerd worden.

Een garantie op gezelligheid met optredens van diverse bands en dagelijks andere DJ's. Een uitgebreid assortiment warme en koude dranken staan garant voor sfeer en gezelligheid rond de open haard. 's Avonds transformeert de Moosebar in een heuse muziektempel met toffe optredens, De ideale locatie voor een date of de perfecte setting voor een après ski feestje waarbij verwarmende ambiance naar een niveau getild wordt!

Geen plaats meer in de Moose Bar? Geen probleem, op slechts 100 meter richting de Korenmarkt bevindt zich de al even gezellige Husky Bar!

 

 

 

Elk bezoek is uniek! Laat uw fantasie de vrije loop tijdens een van de vele magische optredens, shows, livebands en koren en tal van andere animatie. Elke dag worden de kinderen extra in de watten gelegd door de Kerstman, andere feeërieke wezens en oja, rendieren en ijsberen!

Een kerstmarkt met meer dan 130 chalets en deelnemers die zich een weg slingeren vanaf de Sint-Baafskathedraal, over de Botermarkt, het Gouden Leeuwplein, Klein Turkije tot het einde van de Korenmarkt.

We mogen meer dan 50 internationale deelnemers verwelkomen met hun typische producten uit hun thuisland. Duitsland, Frankrijk, Nederland, Polen, Turkije, Peru, Bolivia, Finland, UK, Italië, Spanje,.... Allen komen er aan bod! Eindeloos genieten tussen de vele kraampjes met hapjes, drankjes, toffe souvenirs en hebbedingen. Voor elk wat wils!

 

 

Inbegrepen: Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Een natje en een droogje