Wandeltocht i.s.m. VVV en vzw Promotie Oud-Turnhout. Rustig, bosrijk gebied en landelijk parcours met weilanden, rustpunt in de groene Kempen.

De Paterkestocht

Reisdatum: Zaterdag 27 mei 2018
Reiscode: 2705201801A
Reissom: €20
Travelbutler:  
   

 

Afstand : Wij wandelen 12km

 

Vertrekplaats : Zweepes Ven - Oude Arendonkse Baan 73 - Oud - Turnhout

 

Kruidig ruikende gagelstruiken, zoet geurende brem, frisgroene bossen en uitgestrekte heide zorgen voor een Kempens festival van geuren en kleuren. En dat in samenwerking met de lokale landbouwers. Welkom in Landschap De Liereman, een van de oudste natuurgebieden van België, gelegen tussen Oud-Turnhout en Arendonk. 

 De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken van Landschap De Liereman een uniek natuurgebied in Europa. De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw, de klokjesgentiaan en de rugstreeppad. Tijdens je wandeling tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen kom je ook schapen en wilde konikpaarden tegen. 

Vroeger lieten boeren hun schapen grazen op de uitgestrekte woeste gronden. Ze staken de toplaag van de bodem af als mest voor de akkers en wonnen turf als brandstof uit de moerassen. Het resultaat was een open en gevarieerd heidelandschap dat eeuwenlang de Kempen typeerde.

 

Inbegrepen :  Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen: ophaalservice
  Drank
  Lunch