BEZOEK AAN HOTELSCHOOL SPERMALIE

      dinsdag  29 januari 2019                

 

Met de trein verplaatsen we ons naar Brugge. De Hotel- en Toerismeschool Spermalie is gevestigd in Brugge. Deze katholieke school werd in 1952 door de Zusters van Spermalie opgericht. Het was bij de stichting een hotelschool uitsluitend voor meisjes, met zes leerlingen. Met de bus die alle 10 minuten rijd verplaatsen we ons naar  de hotelschool restaurant De Hoeve. We laten ons verwennen met een lekker aperitief met versnapering, een 4-gangenmenu met aangepaste wijnen à volonté en koffie. We bezoeken daarna  met een gids de kerk van Spermalie en het klooster van de zusters van Spermalie  gekend voor onderwijs voor doven en blinden gelegen in het complex van de hotelschool. U zult een onbekende parel in het Brugse stadslandschap ontdekken. Bisschop Boussen organiseerde er met de zusters van zijn congregatie de eerste Brugse bewaarschool, een pensionaat voor meisjes en een verblijf voor bejaarde dames. Vanaf 1868 was het een  instituut voor kinderen en jongeren met visuele en auditieve beperkingen. In 1954 werd  het pensionaat omgevormd tot de bekende Hotelschool.

Na dit smakelijk deeltje van de dag gaan we op 5 minuten stappen naar het centrum van Brugge waar we de kerk kunnen bezoeken of gezellig in de winkelstraatjes kunnen rond kuieren.

 

Wanneer:                       dinsdag 29 januari 2019                                                                        

Bijdrage:                         76 euro,  Niet-leden betalen 79 euro

Waar:                              samenkomst in Oostende. De houders van een 65+ kaart rijden voor €6.50 met de trein heen en terug.

                                         Wij komen ongeveer op  hetzelfde moment aan in Oostende en wachten daar op elkaar.

                                         Vertrek station Aarschot om 9u09, aankomst Leuven. Dan  Spoor 2    09u34 vertrek in Leuven richting Brugge. Aankomst Brugge 11u00.

                                         Vertrek station Tienen om 9u02 aankomst Brugge om 10u49.      

                                         Vertrek station Leuven om 9u34 spoor 2  en aankomst in Brugge om 11u00.

Begeleiding:                   Reisclub Morgenster, Els Crab

Inschrijvingen:               inschrijven voor 16 januari 2019

Rekeningnummer:       Het Aksent/De Morgenster BE 31 0017 8543 6055                       gsm 0496/52 20 26