Oostende voor Anker heeft haar bekendheid als het grootste, jaarlijkse, klassieke, maritieme evenement opnieuw bevestigd. Verspreid over 4 dagen konden de duizenden bezoekers genieten van 172 klassieke schepen, 85 optredens, 80 standen en tal van leuke activiteiten. Ondanks treinstakingen op donderdag 28 mei en tegenvallend weer op zondag 31 mei konden wij toch rekenen op 175000 bezoekers. Het was opvallend en vooral een geruststelling voor de organisatie om te zien dat op zondag, met constante buien, duizenden bezoekers de site bezochten en uiteindelijk heeft dit een weerspiegeling van onze bezoekers ! Het zijn niet gewoon bezoekers, maar gasten die meer willen weten over hun maritiem erfgoed en hiervoor zelf wind en regen trotseren. Het festival gebeurde zonder incidenten, zodat ook de politiediensten en brandweer blij waren met deze 16de editie !

 

Reisdatum : Zaterdag 12 mei 2018
Reiscode :  1205201801A
Reissom :  20Euro
Uw Travelbutler :   
   
Zakgeldadvies :  40Euro
   

 

“Rescue At Sea” was het centrale thema dit jaar. Naast de dagelijkse demonstraties van de NH 90 helikopter (vervanger van de gekende engelbewaker Seaking), de doop van de reddingsboot de Orka en de aanwezigheid van verschillende oude reddingsboten konden rekenen op veel bijval. De blikvanger de “Laura Moncur” een reddingsboot van het Watson-type, kreeg duizenden bezoekers aan boord. Maar ook de verschillende demonstraties van Falck safety services, deden de bezoekers ontdekken hoe je iemand red op zee !

 

 

De grote sterren van deze 16de editie waren de driemaster Etoile du Roy, voormalige Grand Turk met over de 18000 kijklustigen, de Marjorie II, enige nog varende Belgische driemaster, de reddingsboten, de Whetwheels (een schip waarmee mindervaliden ook op zee kunnen gaan) en natuurlijk een vloot 2- en 3-masters. Uiteraard werd het 10-jarig bestaan van de tweemastsloep “Nele” ook gevierd met de nodige luister.

 

De 172 authentieke zeilschepen, de tientallen optredens, de vele typische standen en demonstraties, de optochten, … wisten opnieuw de grote massa naar de Stad aan Zee aan te trekken.

Fort Napoleon


Zoals iedere vestingstad heeft ook Oostende zijn eigen fort. Het fort werd in 1811 in opdracht van Napoleon gebouwd omdat men een aanval vanuit Engeland vreesden. Het vijfhoekige fort heeft daarnaast vooral gediend als wapenopslagplaats en verblijfplaats van militairen. Tegenwoordig is het een museum met een goed cultureel en educatief vermogen waar veel geheimen uit het verleden te vinden zijn.

 

Noordzeeaquarium


Aan de Visserskaai bevindt zich een zeeaquarium met ruim zestig soorten waterdieren. De dieren zijn verdeeld over een aantal aquaria waardoor je ze goed kunt bekijken. De dieren zijn aangeleverd door lokale vissers. Het gebouw zelf deed voorheen dienst als Garnaalmijn. Sinds 1977 is dit Noordzeeaquarium er gevestigd.

 

Atlantikwall


Ooit tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze verdedigingslinie gebouwd om het land te verdedigen tegen aanvallen. De strategische punten waren voornamelijk havens, vandaar dat er in Oostende delen zijn terug te zien. Tegenwoordig is de Atlantikwall van Oostende een openluchtmuseum. Hier zie je onder andere de militaire verdedigingswerken en verblijven. De ondergrondse loopgraven en bunkers zijn goed gereconstrueerd en brengen je zo terug in de tijd.

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice 
  Drank
  Middagmaal