GA MEE OP AVONTUUR IN EEN WANDELING TUSSEN DE KRUINEN VAN DE BOMEN!

In het natuurpark Plaines de l’Escaut dat zich uitstrekt over 26.500 ha van zes Henegouwse gemeenten (42 oude dorpen), van west naar oost: Rumes, Brunehaut, Antoing, Péruwelz, Belœil en Bernissart.

Dit natuurpark ligt in het zuiden van picardisch Wallonië, op een boogscheut van Doornik, Rijsel of Bergen. Het leunt aan tegen de Frans-Belgische grens en vormt met het regionale natuurpark Scarpe-Escaut een grensoverschrijdend park in Henegouwen.

 

EEN ATTRACTIE IN VOLLE INTERACTIE

In de omgeving van het Maison du Parc Naturel des Plaines de l’Escaut beleven en ervaren we unieke avonturen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden!

 

Langsheen een speciaal uitgewerkt circuit over de grond en een stevige loopbrug tussen de kruinen van de bomen.

Alle aanwezige elementen samen vormen een perfecte aanvulling op de beleving in de attractie “Escale Forestière”. De beleving in openlucht ligt in het verlengde van de “woud”-sfeer die men ontdekt tijdens het bezoek.

Dankzij aangepaste materialen, functies en afstanden is het parcours uitermate geschikt voor iedereen ook voor personen met een beperking.

HET LANDSCHAP, DE SCHELDEVLAKTE

Het Natuurpark van de Scheldevlaktes, een landschap dat het evenwicht behoudt tussen natuurlijke milieus en waardevolle landschapselementen.

   

Centraal hierin staan een grote biologische en landschappelijke waarde zoals, het bos van Howardries, de kwekerijen van Lesdain, de Scheldevallei, de plezierhaven van Péronnes, de moerassen van de twee Verne, het bos van Bon-Secours, de moerassen van Harchies-Hensies-Pommeroeul, de zandvlakte en de bossen Stambruges, de voormalige kanalen, ...

 

Reisdatum:  Zaterdag 7 november 2020
Reiscode:  071120200A
Reissom:  € 10,- 
   
Uw Travelbutler:  
   
Zakgeldadvies:  € 40,-
Lunch: Eigen picknick te voorzien

 

EN ROUTE…

Zet je wandelschoenen al maar klaar en geniet samen met ons van dit adembenemende avontuur!

 

Inbegrepen: Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent 
  Travelbutlers Transfer naar de plaats van bestemming
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Een hapje en een natje