In Zeeland is het zalig fietsen. Met een gemiddeld cijfer van 8,3 is Zeeland zelfs de favoriete fietsprovincie van Nederland. De fiets is perfect om alle mooie plekjes te ontdekken; Zeeland heeft met haar schilderachtige kustlijn, duingebieden, binnenwateren en vele karakteristieke dorpen en stadjes een schijnbaar onbegrensd canvas om te ontdekken. De talloze fietsroutes geven je alle ruimte om de omgeving in eigen tempo te ontdekken.

 

Reisdatum :  Zaterdag 10 oktober 2020
Reiscode :  1010202001A
Reissom :  €10
Uw Travelbutler :   Japie Swings - Ilse Van de Velde
   
Zakgeldadvies :  €40

 

Fietscafe's

Ze hebben er verkoelende drankjes met tinkelende ijsklonten, ze hebben er wat te snacken tegen de hongerklop van een lange fietsroute, je kunt er terecht voor een overdadige lunch, maar bovenal hebben ze heel veel faciliteiten die ervoor zorgen dat ze niet zomaar cafés zijn, maar echte fietscafés. Je hebt fietscafés in alle soorten en maten. Van grand café tot koffiehuis, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn perfect voor een korte onderbreking van je route, maar ook ideaal als startpunt van je fietstocht.

Van fietsen krijg je dorst en trek. Dat weten ze in Zeeland maar al te goed. Daarom zijn er in de buurt van fietsroutes talloze gezellige stekjes waar je een drankje kunt drinken of lekker een hapje kunt eten. Maar fietscafés hebben ook talloze faciliteiten speciaal voor de fietser zoals een EHBO-koffer en een bandenplakset. Altijd handig, zo’n fietscafé!

 

Denkend aan Zeeland, krijgt menigeen beelden van brede stranden, imposante Deltawerken en dijken. Bovenop heb je zicht op een mozaïek van akkers. En achter de buitenste dijk glinstert altijd het water van een meer, de Schelde of de zee.

 

Al fietsend ontdek je wonderschone duinlandschappen, rustgevende bossen, schitterende schorren en slikken en eindeloos uitstrekkende polders. Ook zie je veel cultuurhistorie terug in het Zeeuwse landschap. Er is hier eeuwen strijd geleverd tegen het water. De Zeeuwse dorpen en steden hebben een sterk uiteenlopend karakter; sommige vol statige oude monumenten; andere echte arbeidersdorpen. Elk deel van Zeeland heeft zijn charme.

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen  Ophaalservice
  Middagmaal
  Drank