WANDELEN RONDOM HET ZWIN & GRENSOVERSCHRIJDEND

We starten in het Nederlandse Retranchement, een vestingdorp waar de oude stadswallen nog geheel intact zijn.

                         

De aangelegde wandelpaden over de nieuwe dijken verbinden België en Nederland. Uitkijkpunten op onze weg geven ons een prachtig zicht op het getijdengebied en de polder. Een prachtige wandeling doorheen het West-Zeeuws-Vlaamse kustpark, het natuurreservaat Het Zwin en over het Noordzeestrand tussen Cadzand en Knokke.

Het Zwin is het laatste overblijfsel van de historische toegangsgeul naar het Middeleeuwse Brugge.

GENIETEN MET AL ONZE ZINTUIGEN

Kijken, luisteren, voelen, ruiken, proeven, kortom we gaan met al onze zintuigen genieten van het Zwin.

Over de nieuwe houten vlonderpaden bij Retranchement, de Brillenroute, het Blotevoetenpad en het speciale pad voor blinden en slechtzienden zullen we verrassende ervaringen beleven.

HET SPEL TUSSEN ZEE EN LAND

Een intergetijdengebied, waar tweemaal per dag bij hoog tij een grote hoeveelheid zeewater het gebied binnenstroomt. Het bijzondere spel tussen zee en land zorgt voor speciale omstandigheden en het creëert een unieke leefomgeving met slikken en schorren.

Het Zwin heeft een bijzondere plantenrijkdom en is het een walhalla voor vogels. Het Zwin is niet alleen een ideaal broedgebied voor veel vogelsoorten. Het is voor heel wat trekvogels, die de kustlijn volgen, ook een belangrijke tussenstop op hun lange reis.

 

Reisdatum:  Zaterdag 16 januari 2021
Reiscode: 1601202101A
Reissom:  € 10,- 
   
Uw Travelbutler:  
   
Zakgeldadvies:  € 40,-
Lunch:  

 

Zet je wandelschoenen al maar klaar en al je zintuigen open om samen met ons mee te genieten van dit avontuur!  Het Zwin is zonder twijfel een van de bekendste natuurgebieden van Vlaanderen. Het unieke karakter is te danken aan de regelmatige overstromingen. Om dit te vrijwaren worden werken uitgevoerd en wordt het Zwin de komende jaren uitgebreid. Dit getijdenlandschap is een favoriete bestemming bij heel wat vogels. We noemen het niet voor niets de internationale luchthaven voor onze gevederde vrienden!
Het nieuwe Zwin Natuur Park verwelkomt je! Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, door het belevenisparcours in het park en in de doe-tentoonstelling. Onze trekvogels nemen je mee op een fascinerende tocht naar een verre bestemming. Het wordt een duizelingwekkende ontdekkingsreis vol verrassingen. Lees er alles over onder de knop 'bezoekerscentrum'.

Inbegrepen: Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Transfer naar de plaats van bestemming
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Een hapje en een natje voor onderweg
  Lunch / Diner