De Tiroler Alpen laten zich van hun beste kant zien tijdens deze reis.

Met tal aan gemarkeerde wandelpaden is het wandelgebied in en rond Imst midden de bergen van Tirol een waar Walhalla.

Voor de wandelfanaten zijn er lichte tot zwaardere wandelpaden, themawandelingen en avonturenparken.

Iedereen kan er prima genieten van een zorgeloze wandelvakantie

Imst heeft een zeer ruim aanbod van avontuurlijke routes uitgestippeld van verschillende niveaus te bieden.

Voor degene die op zoek zijn naar een bijzondere wandelvakantie is Imst in Tirol  ‘the place to be’.

 

Reisdatum : zaterdag 27 juni 2020 tot zaterdag 04 juli 2020 
Reiscode : 2707202001A
Reisdagen : 8 Dagen / 7 nachten
Reissom : € 745,-
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
  Eventueel parkeerkaart PH
  European Disability Card
Zakgeldadvies : € 50,- per dag
reisadvies:   Voorzie een lunchpakket voor de 1ste reisdag
Travelbutlers:  

 

Er zijn voor de heen- en terugrit telkens 2 reisdagen voorzien met een tussenstop waar we in een hotel overnachten op basis van kamer met ontbijt.

 

TIP!

Bestel GRATIS jou European Disability Card en geniet binnen heel Europa van een extra korting tijdens daguitstappen
vb bij bezoek aan; dierparken, natuurparken, musea, theater, ...

Ga vlug eens kijken om jou kaart te bestellen: https://www.vaph.be/european-disability-card

Streekinformatie

De Rosengartenschlucht

De Rosengartenschlucht in het Tiroler Oberinntal is een van de mooiste kloven van Oostenrijk. Hier graaft de rivier Schinderbach door de rotsachtige rand van het middelgebergte van Imst.
De kloof is 2 kilometer lang en leidt van Johannes kerk in Imst naar de blauwe grot in Hoch-Imst. Het is een van de meest waardevolle leefomgevingen van Tirol.
In de kloof met een ongelooflijke rijkdom aan bloemen, dieren en stenen zijn miljoenen jaren van geologische geschiedenis terug te vinden. Het vochtige en koele klimaat is bevorderend voor de unieke vegetatie. Op uw weg door de wilde en romantische kloof passeert u in de rotsen gebouwde huizen, promenades, stenen trappen en rots-tunnels en baant u zich uw weg door de indrukwekkende kloof.

Avontuur

Wie houdt van snelheid is bij de Alpine Coaster in Hoch Imst aan het goede adres. Hier raast u vanaf de Untermarkter Alm 3,5 km naar beneden richting het dal. Bij sommige delen raast u ineens tot 10 meter boven de grond met 45-graden steile bochten, hobbels en sprongen. Een ware adrenaline boost is dan ook gegarandeerd. Dit snelheidsspektakel vindt niet alleen plaats in de zomer, maar kan ook in de winter met een slee worden afgelegd. De start van het parcours ligt op 1.500 meter hoogte en is goed bereikbaar te voet en met de berglift. Bereid u voor op een onvergetelijke ervaring door de prachtige natuur!

De Muttekopf

De Muttekopf (ook wel Imster Muttekopf ter onderscheiding van andere bergtoppen met deze naam) is een 2774 meter hoge bergtop in de Lechtaler Alpen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De bergtop ligt ten noordwesten Imst, net ten zuiden van de bergpas Hahntennjoch. Vanuit Imst loopt een geasfalteerde weg of een pad door de Rosengartenschlucht naar Hoch-Imst, waarvandaan een voetpad via de Untermarkter Alm en de Latschenhütte in ongeveer twee uur naar de Muttekopfhütte (1934 meter). Ook kan men met een stoeltjeslift vanuit Hoch-Imst dicht bij de hut in de buurt komen, waarna een lichte wandeling hiernaartoe voert. De tocht naar de top neemt vanaf de Muttekopfhütte over de Muttekopfscharte ongeveer twee tot drie uur in beslag. Over de Muttekopfscharte voert ook de overgang naar de Hanauer Hütte. Een andere beklimming van de Muttekopf is mogelijk vanuit Pfafflar.

De Tschirgant

De Tschirgant beschermt het dal voor koude noordenwind, terwijl de wind vanuit het zuiden het dal opwarmt zodra het de bergketens weet te overstijgen. Hierdoor heeft het Ötztal een mild klimaat. De hoogteverschillen tussen de terrassen hebben ook invloed op het klimaat en de aanwezige begroeiing. Zo kunnen rond Sautens en Oetz zowaar wijngaarden en tamme kastanjebomen gedijen.

Doordat het gebied in de regenschaduw van de bergen ligt, is het droogste gebied in de Alpen!

De Rifflsee

De Rifflsee (ook Riffelsee) is het grootste meer in de Ötztaler Alpen en ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het bergmeer ligt in de Kaunergrat ten westen van het Pitztal en is een typisch morenestuwmeer. Het meer wordt in het noorden en het westen omgeven door de toppen van de Kaunergrat, met de Seekogel en de Rostizkogel als markante bergtoppen. Bij zonnig en warm weer wordt het meer gevoed door smeltwater van de gletsjers Seekarlesferner, Löcherferner en Rifflferner. Aan de rand van het meer staat op 2289 meter hoogte de Rifflseehütte. De Rifflsee is vanaf Mandarfen (gemeente Sankt Leonhard) met behulp van de kabelbaan Rifflseebahn bereikbaar. Het meer is vanuit Mandarfen ook via een wandelpad met steile stukken door het Hirschtal in ongeveer twee uur te bereiken.

De gletsjers

Dankzij de Gletscher Express komt u ook in de zomer moeiteloos op de gletsjer. De Wildspitzbahn brengt u vervolgens naar 3.440 m, waar u kunt genieten van een kop koffie in het hoogstgelegen café van Oostenrijk: ‘Café 3.440’. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de Pitztaler gletsjer en de Wildspitze.

 

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisondersteuning door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Reis - en annuleringsverzekering
  Daguitstappen met minibus
  Andere maaltijden, lunchpakket, picknik of snack op daguitstappen
  Diners bij tussenstop in hotel op heen- en terugreis
Toeslag single : 40€ per nacht