Steden zoals Monschau, Altenahr en Bad Münstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een vakantie Eifel. 

 

Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaaneifel met steden als Daun en Gerolstein. In Daun vind je zelfs een Vulkaanmuseum. Gerolstein laatste doet je waarschijnlijk denken aan dat bruisende bronwater? Ook Appolinaris is van de Eifel en dat zijn niet de enige bronnen. Bad Münstereifel is het kuuroord bij uitstek met vijf geneeskrachtige bronnen.

 

Reisdatum :  Dinsdag 15 januari 2019 
Reiscode :  1501201901RM
Reissom :  €20
Uw Travelbutler :  Japie Swings
Zakgeld :   

 

Een van de stadstorens kan je beklimmen om een mooi beeld over de stad te krijgen tijdens je vakantie Eifel. Er is een korte stadswandeling door Bad-Münstereifel mee opgenomen in deze reisgids. Je wandelt er tussen stadspoorten en outlet winkels. 

Bad-Münstereifel trekt elk jaar een massa toeristen en kuurgasten. Die laatsten zoeken dan de bekende spa op van Kurgarten Wallgraben. Bijzonder fraai hier zijn de ‘hangende’ fonteinen die ’s avonds verlicht zijn.

 

 

Waar zich nu een restaurant bevindt, werd tijdens de 13e eeuw allicht menig keer hard gevochten want hier stond een machtige burcht (Burg Münstereifel) waar graaf Godfried von Jülich resideerde. Helaas, de Franse troepen staken de burcht in brand.

We zouden de natuur onrecht aandoen mochten we hier vergeten te vermelden dat in deze omgeving de uitgestrekte bossen met kilometers lange natuurwandelpaden (Eifeler Kräuterpfad) en de Eifelbergen een echt paradijselijk decor vormen voor de wandelaar en natuurliefhebber algemeen.

In de voetgangerszone van Bad-Münstereifel zal je aan een huis een witte ronde toren opmerken. Niks bijzonders denk je. Maar dit gebouwtje heeft wel een wat vreemde geschiedenis. Doordat het riviertje de Erft door Bad-Münstereifel vloeit, was dit een reden voor heel wat wolwevers om er zich te vestigen.

Om de schaapswol te behandelen, gebruikten zij behalve water ook soda en urine. Dit laatste werd systematisch verzameld door een persoon die elke morgen de hoeveelheden urine uit de nachtemmers ging ophalen en vervolgens in deze toren uitgoot. Je ziet nog de ronde gaten die dienden voor ontluchting.

 

 

 

Iemand van de wolwevers had er niet beter op gevonden om er een openbaar urinoir te laten onderbrengen. Nu nog daar een noodstop verrichten kan niet meer; het openbaar toilet is intussen dichtgemetseld. Urineren in het Duits is seichen of sicken (secken) in het ‘Rheinische’ dialect, vandaar de naam Secktürmchen.

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door een ervaren Aksent Travelbutler
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Uw middagmaal
  Uw drank