Reisclub De Morgenster neemt u mee naar deze prachtige bestemming.

 

Griekenland is een heerlijk en veelzijdig vakantieland. De Griekse eilanden zijn populaire vakantiebestemmingen en het vasteland is fraai met historische bezienswaardigheden, rust en rijke flora en fauna. Ontdek de mooiste stranden, idyllische bergdorpjes en pittoreske baaitjes. Ervaar de Griekse gastvrijheid, de Griekse keuken en geniet van je vakantie in Griekenland…

 

 

Athene is de hoofdstad, grootste stad van Griekenland en één van de grootste steden van Europa. In de streek Attika wonen 3.812.330 mensen, waarvan er 3.192.606 in de metropool Athene. Dus niet alleen de gemeente Athene, maar de grote stad en het stedelijke gebied hieromheen. In de gemeente Athene wonen 664.046 mensen. Athene is het centrum van alle centra ter wereld. Het is de stad van de Olympische Spelen, de stad van wereldberoemde artiesten, cultureel knooppunt met festivals en internationale evenementen, wetenschappelijk centrum met talloze musea met unieke vondsten en tentoonstellingen. Vanaf de Akropolis heb je een prachtig uitzicht over Athene, de oude Agora, de kerk Agia Apostoli en de gezellige Plaka.

 

Reisdatum: Zondag 15 oktober 2017 tot zondag 22 oktober 2017
Reiscode: 1510201701RM
Reissom: 1100€
Reisdagen: 8D/7N
Uw Travelbutler:  
Zakgeldadvies: Voorzie 40€ per dag
Reisdocumenten: Uw identiteitskaart
   
   
Toeslag Single: 150€

 

De stad leent zich prima voor een stedentrip, kort bezoek of zakelijke bijeenkomst. Tijdens een stedentrip in Athene kun je een wandeling prima combineren met het openbaar vervoer. Culturele bezienswaardigheden in overvloed en ook om te shoppen op het moderne Ermou street of op de markt van Monastiraki, voor een souvenir, kom je niks te kort. De beste reistijd voor Athene zijn de maanden maart tot en met mei en vanaf half september tot en met eind oktober. Tip is een bezoek aan de stad vlak voor de kerstdagen. Hotels zijn er in Athene meer dan voldoende en variërend van eenvoudig tot luxe met een schitterend uitzicht op de Akropolis.

 

 

De Griekse keuken is erg uitgebreid en divers. Vrijwel elk eiland of streek op het vasteland heeft eigen specifieke recepten. Iets wat kenmerkend is voor Griekenland en haar vele eilanden. Heb je op vakantie een lekker Grieks gerecht gegeten in een Grieks restaurant of taverne? Probeer het thuis klaar te maken en tover een Grieks gerecht op tafel.

Door de jaren heen hebben we erg veel Griekse gerechten mogen proberen. Niet allemaal even lekker maar over smaak valt te twisten. Griekenland.net heeft een aantal populaire Griekse voor-, hoofd en nagerechten geselecteerd en voorzien van een recept.

Programma:

Zondag 15 oktober:

Aankomst op de luchthaven van Athene. Transfer naar het hotel in de Plaka, een gezellig centrum met winkeltjes en restaurantjes. 's  Avonds worden wij vergast op een Griekse avond met dans en muziek.

Maandag 16 oktober:

Na het ontbijt vertrek naar Korinthe en vervolgens verder naar Mycene. Bezoek aan Mycene met een gids. Rond de klok van 17:00 aankomst aan het hotel in Tolo. Het hotel ligt direct aan de zee, of beter in de zee, echt fantastisch. Diner het hotel.

Het Kanaal van Korinthe ligt in het gelijknamige deelgebied op de Peloponnesos en vormt sinds 1893 een verbinding tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruiken van het smalle kanaal van Korinthe. Een echte bezienswaardigheid en gratis te bezichtigen. Kies zelf je beste plekje uit om het kanaal en de schepen te bewonderen.

Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Corinthe naar Nafplion in Argolida. Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Chr. De Leeuwenpoort (foto) stamt uit de dertiende eeuw voor Chr. toen de muur rond Grafcircel A werd gebouwd. Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos- graven in Mycene opgegraven. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelen een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.

Dinsdag 17 oktober:

Na het ontbijt zetten wij koers met de boot richting Hydra en Spetses. Dit is een prachtige dagtocht met de boot. Diner in het hotel. Hotel in Tolo met diner

Het kosmopolitische Hydra ligt in de Argo-Saronische golf vlakbij de kust van de Peloponessos. Op dit over het algemeen droge eiland, wonen ongeveer 2000 inwoners die zich vooral met het toerisme en de visserij bezig houden. Hydra is een populaire bestemming vooral  voor Atheners, omdat het eiland niet ver van de Griekse hoofdstad ligt. De naam ‘Hydra’ heeft het eiland te danken aan het feit dat hier in de oudheid veel waterbronnen waren. Hydra heeft een rijke geschiedenis en dat merk je direct bij aankomst in de haven van Hydra. Bij het binnenvaren in de pittoreske haven zie je traditionele herenhuizen, kantelen, de marine-academie en musea. Erg leuk zijn de gezellige terrasjes en allerlei winkeltjes die verspreid liggen rond de haven.

 


Hydra-stad is het enige stadje op het eiland en het is hier verboden voor auto’s en motors. Je ziet er veel ezels, die voor de transport van goederen zorgen. Hydra-stad ligt tussen twee rotsachtige heuvels die bebouwd zijn met traditionele huizen. Opvallend zijn de stenen huizen met rode daken en blauwe deuren en ramen.

 

 

Woensdag 18 oktober:

Ontbijten. Vertrek richting Epidauros en Nafplion. De bezoeken aan deze steden is met een officiële gids. Het Epidaurus, ook wel Epidavros, amfi theater is het best bewaarde en mooiste oude openlucht theater van Griekenland. Als je op de Peloponnesos op vakantie bent mag je deze topbezienswaardigheid niet missen. Als je geluk hebt kun je een echte voorstelling bijwonen in het antieke Epidaurus theater. Een schitterend schouwspel met een nog mooiere akoestiek. In de zomermaanden juli en augustus tijdens het Epidaurus Festival zijn er ’s avonds verschillende voorstellingen, een unieke ervaring, maar wel snel uitverkocht. Kaartjes voor de voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond kun je kopen aan de kassa van Epidaurus.

 

 

Nafplion ligt in Argolida, Griekenland. Het is een aangename havenstad die in de schaduw van een grote rots ligt, waarop het Palamidi kasteel staat. Het is 857 stappen (een klim van 20 minuten) naar boven, naar het Palamidi kasteel, maar de vesting kan ook worden bereikt met de auto, via een gemakkelijke weg door de nieuwe wijk Pronia.

In de buurt van de haven is het forteiland Bourzi met een Venetiaans fort. De stad Nafplion is een belangrijke toeristisch centrum, vanwege de gezellige sfeer en de aanwezigheid van de oude bezienswaardigheden van Mycene, Tiryns, Argos en Epidaurus. Nafplion is een elegante stad met zijn marmeren wegen en mooie architectuur.

 

 

Op de Akronafplia werden de oudste sporen van bewoning in deze regio gevonden. (3000 v. Chr.) Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken hebben elkaar opgevolgd als heerser, in de loop van de tijd, maar de Grieken wilden altijd al onafhankelijkheid. Nafplion was van 1829 tot 1834 de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. In 1831 werd de eerste president van Griekenland, Kapodistria vermoord in Nafplion, door twee fanatieke bewoners van de Mani.

Donderdag 19 oktober:

Vertrek naar Olympia. Bezoek aan Olympia met een officiële gids. Diner in het hotel in Kyparissia.Olympia is misschien de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid in Griekenland. Niet alleen zijn hier de Olympische Spelen begonnen, maar kun je hier tegenwoordig veel bezichtigen. Elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. Olympia ligt in de streek Eleia op de Griekse Peloponnesos op 10 kilometer ten oosten van de stad Pirgos in een vallei. 

Vrijdag 20 oktober:

Heerlijk ontbijten. Vertrek naar Ancient Messini, veel mooier dan Olympia en dit mag je zeker niet missen. Daarna verder naar Methoni, Pylos en Kalamata. 

Messinia (Messenia) is een van de zeven departementen van het Griekse schiereiland Peloponessos. Dit departement ligt in het zuidwesten van Peloponessos aan de Ionische zee. Het grenst in het noorden met Elia en Arkadia en in het westen met Lakonia. De oppervlakte van Messinia is 2991 vierkante kilometer.

 

 

Messinia is een zeer vruchtbare streek met een mooie afwisselende natuur, historische plaatsen, veel stromend water en watervallen, leuke badplaatsen en mooie traditionele dorpen. De hoofdstad van Messinia is Kalamata, een levendige stad met een grote haven en een mooi strand. De hoogste berg is Taygetos (hoogste punt 2040 meter), deze ligt aan de grensstreek met het departement Lakonia. Hier bevinden zich ook de pittoreske dorpen van Mani, sommige in de bergen, andere aan de kust. Populaire badplaatsen zijn hier o.a Stoupa, Kardamili en Aghios Nikolaos.

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de streek behoren de vele indrukwekkende kastelen zoals dat van Koroni, Methoni en Pylos. Koroni en Pylos zijn zeer populaire kustplaatsen omdat het hier erg gezellig is. Indrukweekkend bij Pylos is de baai van Navarino. Hier bevindt zich de populaire badplaats Gialova en iets verder het meer van Divari.

Mooie stranden zijn er vooral aan de Ionische kust heel veel. Bij Kyparissia zijn meerdere grotere zandstranden. Hier komt de schildpad Caretta-Caretta haar eieren leggen. Bij het dorpje Mavromati bevindt zich oud-Messini, een van de belangrijkste opgravingen uit de Griekse geschiedenis.

Diner en overnachting in Kalamat

Zaterdag 20 oktober:

Ons einddoel: Athene. Wij bezoeken het Oude Stadscentrum, Het Panathinaikon stadion (het oud-Olympisch stadion van Athene dat ook wel Kalimarmaro genoemd vanwege zijn mooie marmer = kalo marmaro) ligt tegenover de Nationale Tuin op de Vassilis Olgas weg. Hier werden in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen gehouden. Dit stadion werd oorspronkelijk uit hout in 330 vóór Christus gebouwd en in dit stadion werden destijds de Panatheense Spelen gehouden. Later was het Herodes Atticus die de marmeren structuur financierde. Toen Pierre de Coubertin de moderne Olympische Spelen oprichtte was het Georgios Averof die voor de financiering van het ondertussen vervallen Olympisch Stadion zorgde en er opnieuw marmer in plaatste.

 

Diner en overnachting in Glyfada.

Zondag 21 oktober:

Retour naar België  en als er nog tijd is gaan wij nog naar Cape Sounion, tempel van Poseidon.

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar Athene
  7 nachten op basis van 3 en 4 sterren hotels
  Half Pension
  Diner en Griekse nacht in Plaka
  Boot Excursie naar Hydra en Spetses
  Officiële gidsen ter plaatse
  Tourleader gedurende gans de reis
   
Niet inbegrepen: Reis en annulatieverzekering
  Ophaalservice
  Andere persoonlijke uitgaven
  Dranken en lunch