Tussen de provincies Gelderland en Groningen ligt de levendige provincie Drenthe. De afwisseling tussen boeiende musea, prachtige en uitgestrekte natuurparken en historische bezienswaardigheden zoals die tientallen hunebedden zorgen ervoor dat er voor iedereen wel wat te doen of te beleven is. Het dierenpark Emmen zorgt in ieder geval voor plezier voor zowel jong als oud. Een andere trekpleister is het kamp Westerbork. Een droevig deel uit onze geschiedenis wordt hier belicht. Verder vind je in dit boeiende deel van Nederland de oudste kano ter wereld en het beste race circuit.

 

Reisdatum: Zondag 4 juni 2017 tot zondag 11 juni 2017
Reiscode: 0406201701RM
Reissom: 799€
Reisdagen: 8D/7N
Uw Travelbutler :   
Maaltijden: Op basis van ontbijt en diner
Zakgeldadvies: Voorzie 40€ per dag
   
Toeslag Single Kamer 30€ per nacht
   

Hunebedden
Drenthe staat heel bekend om zijn vele hunebedden die her en der over de landschappen liggen verspreid. Een andere veel genoemde benaming voor deze stenen bouwwerken is ook wel Dolmen. Vaak staan er een aantal enorme stenen rechtop waarop een plat exemplaar gelegd is. Vaak bevindt de ingang zich aan de zuidzijde. De hunebedden werden in de nieuwe steentijd hoogst waarschijnlijk gebruikt als grafkamers. De grootste hunebed is te vinden bij de plaats Borger. Het is te vinden naast het Hunebedcentrum.

 

 

Voorstelling van programmamogelijkheden: Naargelang de fietsmogelijkheden

Rondvaart op de grachten van Groningen

Hunebedcentrum Borger

Schaapskudde

Museum Ortvelde

Vesting Bourtange

 

 

Hunebedden zijn de oudste monumenten in Nederland. Deze monumenten zijn ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd in de Nieuwe Steentijd, de laatste periode van de Steentijd. Op een steenworp afstand van het Hunebedcentrum staat het grootste hunebed van Nederland. Dit hunebed is als eerste opgegraven in 1685 door Titia Brongersma;

De herders Erika Visser en Monique Tielen gaan met ingang van 9 mei de zorg voor de schaapskudde Exloo op zich nemen. Erika heeft een jarenlange ervaring als herder en  ook Monique is door de wol geverfd. Beiden beschikken over goed getrainde honden en hebben ook honden in training.
Het is de bedoeling om weer met de kudde door het dorp te lopen, maar vanaf wanneer en op welke tijden is een punt van overleg, waarbij de traditie en het welzijn van de kudde samen worden afgewogen.

 

 

Het Informatiecentrum (entreegebouw van de vesting) vormt een basis voor uw bezoek aan de vesting. Naast een korte visuele introductie over de geschiedenis van de vesting treft u er informatie over het Bourtange van tegenwoordig. De vesting Bourtange is het hele jaar geopend. De restaurants en winkeltjes hanteren hun eigen openingstijden. Voor de musea van Vesting Bourtange wordt een toegangsprijs gevraagd. Een combinatie-entreekaarten voor de musea is te verkrijgen in het Informatiecentrum.

 

Inbegrepen: Transfer naar de plaats van bestemming
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen: Reis - en annulatieverzekering
  Andere maaltijden
  Uitstappen en inkomgelden