Slovenië is een land met iets meer dan 2 miljoen inwoners, die leven op een oppervlakte van 20273km². Dit land, die in het centrum van Europa ligt, is sinds 2004 lid van de Europese Unie. Vanaf 1 januari 2007 behoort Slovenië tot de Euro-zone. De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana telt 287 000 inwoners. De grootste berg is de Mount Triglav die in de Julische Alpen gelegen is. Met 221km is de Sava de langste rivier van Slovenië.

 

 

Programma dat wij voorstellen

 

Dag 1:

Na een vlucht vanuit Brussel naar Ljubljana zal de chauffeur ons rechtstreeks naar RADENSKA brengen. Deze regio heeft ook het beste klimaat van Slovenië. Je kan genieten van het thermaal water en het lekkere eten.  Na het diner kan je nog genieten van prachtige muziek.

 

Reisdatum: Maandag 25 september 2017 tot maandag 2 oktober 2017
Reiscode: 2509201701RM
Reissom: 999€
Uw Travelbutler:  Japie Swings
Vluchten BRULJU - 10:30 - 12:05
  LJUBRU - 17:10 - 18:50
Lunchen: Voorzie hiervoor 10€ in totaal 60€ 
Toeslag Single: 27€ per nacht in totaal 189€
Hotelkeuze Radenci Hotel IZVIR Radenci
Hotelkeuze Bled: Hotel Savica

 

Dag 2:

Ontbijt

RADENCI - Bezoek aan de orchideeën boerderij - workshop Potten bakken

Gedurende de morgen brengen wij een bezoek aan de grootste orchideeën kwekerij van Europa. Wij wandelen doorheen de prachtige tuinen. In de namiddag brengen wij een bezoek aan de pottenbakkerij en het ruaal museum. lunch in een lokaal restaurant.

Wij brengen nog een bezoek aan de kerk van BOGOJINA van de architekt JOZE PLECNIK.

Retour naar het hotel, diner

 

 

Dag 3:

Ontbijt

RADENCI - LENDAVA

Vandaag rijden wij richting IZAKOVCI, een kleine stad aan de overs van MURA rivier. Ervaar de charme van moeder natuur en aanschouw de vlottende molens op de MURA Rivier. Wij kunnen ook het museum van BUJRASKI bezoeken. Naar de overkant kan je met een vlot.

Vanuit deze ,kleine stad rijden wij verder naar LENDAVA. Bezoek aan de eerste klokkentoren van Slovenia. Aanschouw dit prachtige land , Croatië en Hongarije. Daarna rijden wij door naar MAMMIE HADIK voor een heerlijke lunch.

Retour naar hotel en een vrije namiddag voor shopping, thermaal baden.

Diner in het hotel.

 

 

Dag 4:

Ontbijt

RADENCI - PTUJ - JERUZALEM - RADENCI

Vandaag gaat de rit richting PTUJ. Hier staat werkelijk het mooiste kasteel van heel Slovenië. Ptuj is de oudste stad van Slovenië gelegen aan de rivier de Drava. Deze stad vlakbij de Kroatische grens gelegen is het middelpunt van de belangrijkste wijnbouwstreek van het land.
Ptuj & de nabijgelegen dorpjes zijn rijk aan archeologische vindplaatsen van onder andere Illyriërs, Kelten, Romeinen & Slovenen.

De trekpleister van deze stad is ongetwijfeld het aantrekkelijke Slovenski Triglav met het oude stadhuis en de Georgiuskerk. Andere prachtige bezienswaardigheden zijn het het kasteel van Ptuj & het dominicanenklooster.
In het kasteel ook wel het slot genoemd is er een streekmuseum waar je maskers, oud meubilair & schilderijen kan bewonderen. In het Dominicanenklooster, nu een museum kan je archeologisch vondsten bezichtigen. Lunch in een plaatselijke taverne. Na de lunch transfer naar JERUZALEM. Jeruzalem is een dorpje gelegen in het Noordoosten van Slovenië. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de wijnvelden waar voornamelijk witte wijn wordt gewonnen & de pelgrims kerk. Retour naar het hotel.

Diner in het hotel.

 

 

Dag 5:

Ontbijt

RADENCI - MARIBOR - LJUBLJANA - BLED

Vandaag gaan wij richting meer van BLED. Waarschijnlijk door velen reeds gekend. Onderweg stoppen wij in MARIBOR. De tweede grootste stad van het land Maribor is gelegen in het oosten van Slovenië. De rivier de Drava stroom doorheen de stad die op iets meer dan 20km van de grens met Oostenrijk gelegen is.

Op het Glavni plein vind je de Mariazuil die de stad doet herinneren aan de pestepidemie van de 17de eeuw. Naast de Mariazuil, die wel eens de pestzuil wordt genoemd, is het Kasteel van Maribor een prachtige bezienswaardigheid. Daar kan je het prachtige trappenhuis & mooie muurschilderijen bezichtigen. Voor het kasteel kan je het bevrijdingsmonument bewonderen.

De hoofdstad van Slovenië ligt in het centrum van het land & telt ruim 200 000 inwoners. Door de centrale ligging is de stad al meer dan 3000 jaar een belangrijk verkeersknooppunt. Vroeger heette de stad Luvigana maar na de eerste wereldoorlog veranderde dit in Ljubljana .

Doorheen deze stad stroom de Ljubljanica waar je in de avond langs de oevers romantische wandelingen kan maken. In beide namen komt het woord Ljubezen voor wat liefde betekent.

In de namiddag rijden wij door naar BLED

Diner in het hotel

 

 

Dag 6:

Ontbijt

BLED

Het meer van Bled is het meest geliefde vakantieoord voor vele mensen in de Julische Alpen. Als je langs het meer van Bled staat heb je een prachtig uitzicht op de bergen, het kasteel van Bled & de Sint-Martinuskerk.
Het maria-eiland die zich in het meer bevindt, is de belangrijkste bezienswaardigheid. Via pletna-bootjes kan je een bezoekje brengen aan de kerk van Maria-Hemelvaart. De wensklok binnenin de kerk zou verliefde koppels geluk brengen.Vrije-tijd en tijd voor een lunch Diner in het hotel.

 

 

Dag 7:

Ontbijt

BLED - BOHINJ

Het laagste punt binnen het park ligt in de Tolminka rivier die op 180 meter boven de zeespiegel ligt. Trenta is het grootste stad binnen het natuurpark die vlak bij de rivier de Soca ligt. Naast de vele bergen , zijn er tal van bergriviertjes & watervallen & meren.
Daarbij is het meer van Bohinj met zijn Savica waterval & de berg Vögel een belangrijke bezienswaardigheid. Ook de Vintgar kloof met de Waterval Šum is bij toeristen heel geliefd.

Kranjska Gora is gelegen aan de Sava in de Julische Alpen ten noorden van Slovenië. De stad is het belangrijkste wintersportcentrum van het land. Op de talrijke skipistes meer dan 2000 meter boven de zeespiegel kan je tot de maand juni skiën.

Gorje ligt enkele kilometers ten noordwesten van de stad Bled in het Noorden van Slovenië. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Vintgar kloof. In 1891 werd deze ontdekt door de Majoor van Gorje, Jakob Žumer, & carto –en fotograaf Benedikt Lergetporer. Het water afkomstig van de rivier, de Radovna, stroomt tussen twee verticale rotsheuvels Hom en Bort en is 1,6km lang. Op het einde van deze lange kloof ligt een 16 meter hoge waterval Šum. Een laatste diner in de prachtige stad RADOVLJICA, geniet van het GINGERBROOD MUSEUM en de lokale keuken.

Overnachten in BLED

 

Dag 8:

Ontbijt en transfer naar LJUBLJANA voor de vlucht retour BRUSSELS

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar LJUBLJANA
  Agogische reisbegeleiding door een ervaren Aksent Travelbutler
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Alle transfers.
  Afscheidsdiner in de buurt van Bled
  Inkomgelden voor de aangeboden bezoeken 
Link  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Niet inbegrepen: Reis en annulatieverzekering
  Fooien voor de chauffeur en de gids
  Dranken
  Anders diensten