Nafplion ligt in Argolida, Griekenland. Het is een aangename havenstad die in de schaduw van een grote rots ligt, waarop het Palamidi kasteel staat. Het is 857 stappen (een klim van 20 minuten) naar boven, naar het Palamidi kasteel, maar de vesting kan ook worden bereikt met de auto, via een gemakkelijke weg door de nieuwe wijk Pronia.

 

Aankomst op vliegveld van Athene

Samen met de chauffeur wacht ik op jullie

Natuurlijk is het programma van deze dag een beetje afhankelijk van de aankomsttijd, maar ik ga ervan uit dat jullie in de namiddag aankomen?  

Vertrek naar 3 sterren hotel Plaka (het gezellige centrum met overal winkeltjes en restaurantjes)

’s avonds Griekse avond met dansen en lekker eten in een restaurant op loopafstand van het hotel.

Plaka is de oudste woonwijk van Athene, wat tegenwoordig omgebouwd is tot een heuse bezienswaardigheid in Athene. In de meeste straatjes vind je kleurrijke huisjes en ervaar je tijdens je wandeling het echte Mediterrane gevoel. Langs huisjes en smalle straatjes zijn overal planten gegroeid als Bougainville, die het gevoel versterken dat je echt in Zuid Europa bent. De straten zijn meestal smal met het nodige hoogteverschil, dat maakt stukken onbegaanbaar voor mensen die echt slecht te been zijn. De oppervlakte van Plaka is ongeveer 80 voetbalvelden (acres).

 

Hotel in Plaka en diner (Griekse avond) in restaurant in de buurt (3 sterren)

 

 

Reisdatum: Zaterdag 20 oktober 2018 tot zaterdag 27 oktober 2018
Reiscode: 2010201801V
Reisdagen: 8D/7N
Reissom: 999€
Uw Travelbutler: Japie Swings
   
Zakgeldadvies: Voorzie 40€ per dag
   
Toeslag Single: 190€ 
   

 

Om 09.00 uur vertrek met de bus naar Korinthe (kanaal van Korinthe) en vervolgens naar Mycene.

Bezoek aan Mycene met officiele gids.

Het Kanaal van Korinthe ligt in het gelijknamige deelgebied op de Peloponnesos en vormt sinds 1893 een verbinding tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruiken van het smalle kanaal van Korinthe. Een echte bezienswaardigheid en gratis te bezichtigen. Kies zelf je beste plekje uit om het kanaal en de schepen te bewonderen.

In totaal is het Kanaal van Korinthe 6,3 kilometer lang, 24 meter breed en acht meter diep. Het is eenvoudig te bereiken en ligt vlak langs de doorgaande snelweg van Athene richting de Peloponnesos. Aan de noordelijke oever kan een brug naar beneden (onderwater) om de boten toegang te verlenen tot het kanaal. Met spoorbomen wordt de weg gedeeltelijk afgesloten en zakt de brug onderwater. Een boot vaart hier dan doorheen en het is een mooi gezicht om een groot vrachtschip te zien passeren. Daarna gaat de brug weer omhoog en kan het verkeer weer verder rijden. Vanaf deze brug heb je een mooi zicht op het Kanaal van Korinthe.

 Mycene. Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Korinthe naar Nafplion in Argolida. Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Christus. De Leeuwenpoort (zie foto) stamt uit de dertiende eeuw voor Christus, toen de muur rond Grafcircel A werd gebouwd.

Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos- graven in Mycene opgegraven. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelen een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.

Mycene speelt een rol in de Griekse mythologie, onder andere in de de Trojaanse Oorlog. Volgens Homerus was Mycene was de stad van koning Agamemnon, de opperbevelhebber van het Griekse leger, dat tegen Troje streed.

 

Tegen 17.00 aankomst in het hotel in Tolo.  

Het hotel ligt direct aan zee….of beter IN zee….echt fantastisch.

Diner in het hotel.

Hotel in Tolo + diner (3 sterren)

 

 

 

Om 08.30 uur vertrek van haven van Tolo met de boot (cruise) naar Hydra en Spetses. Dit is een prachtige dagtocht met de boot. Er is tijd om te zwemmen.

Tolo, ook wel Tolon genoemd, is een vakantiebestemming op de Peloponnesos in Griekenland. De badplaats is één van de drukste en meest ontwikkelde vakantie-oorden van het schiereiland. Centraal gelegen op 10 kilometer van de oude Griekse hoofdstad Nafplion, 175 kilometer van de internationale luchthaven van Athene en 160 kilometer van het vliegveld van Kalamata

Aan de zuidkant van Tolo ligt het haventje. Dobberende vissersbootjes zorgen hier voor de sfeer. Bij de haven ligt ook de parkeerplaats. Van hieruit kun je te voet naar het centrum van de badplaats. Aan de noordkant van het vakantie-oord ligt het Psili Ammos beach, ook wel Tolo beach genoemd. Het strand is goed georganiseerd.

In Tolo vind je alles voor de moderne toerist. Van traditionele Griekse taveernes tot een bouzouki club en van restaurants tot bars. Als toerist hoef je je in Tolo tijdens je vakantie niet te vervelen

 

Diner in het hotel

Hotel in Tolo + diner (3 sterren)

 

 

 

Om 09.00 uur vertrek Epidauros en Nafplion. De bezoeken gaan olv van een officiele Griekse gids.

Diner in het hotel

Hotel in Kyparissia + diner (3 sterren superior)

 

 

09.00 vertrek naar Olympia. Bezoek aan Olympia met officiele gids.

Olympia is misschien de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid in Griekenland. Niet alleen zijn hier de Olympische Spelen begonnen, maar kun je hier tegenwoordig veel bezichtigen. Elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. Olympia ligt in de streek Eleia op de Griekse Peloponnesos op 10 kilometer ten oosten van de stad Pirgos in een vallei.

Olympia ligt tussen de berg Kronos, de rivier Alfiosen diens zijrivier Kladeos. De omgeving is groen, maar helaas heeft hier in 2011 ook een fikse bosbrand gewoed en de gevolgen hiervan zijn nog steeds zichtbaar in de natuur rondom het heiligdom. Het is één van de vruchtbaarste en vochtigste dalen van de Peloponnesos.

In 1875 werd het klassieke heiligdom Olympia blootgelegd door archeologen uit Duitsland. Je kunt in Olympia niet alleen de archeologische site bezoeken met de Dorische Tempel van Hera als bezienswaardigheid, maar ook het archeologisch museum en het museum van de Olympische Spelen. Vanuit vakantiebestemmingen als Stoupa, Agios Nikolaos, Chrani en Koroni worden georganiseerde excursies aangeboden naar Olympia. Er zijn ook dagexcursies vanaf het eiland Zakynthos naar Olympia.

In 1961 is er een Internationale Olympische Academie opgericht met het hoofdkantoor in Olympia. Al ruim voor onze jaartelling, 776 voor Christus, vonden hier de eerste Olympische Spelen plaats. Het sportevenement duurde destijds een dag en er was maar één onderdeel, namelijk een stadionloop van 192 meter. In de loop van de eeuwen kwamen er steeds meer onderdelen bij.

 Diner in Hotel

Hotel in Kyparissia (3 sterren superior)

 

08.30 vertrek naar Ancient Messini dit is mooier, veel mooier dan Olympia en moet echt op het programma komen te staan (ha ha…..veel mensen kennen het nog niet)

Oud-Messini. In Oud-Messini bevindt zich één van de belangrijkste archeologische opgravingen uit de Griekse geschiedenis. Oud-Messini, dat dertig kilometer ten noordwesten van Kalamata ligt, werd in het jaar 369 voor Christus door de strateeg Epaminondas uit Thebe gesticht. In die tijd en in de eeuwen daarvoor waren er steeds oorlogen tussen de Messeniers en de Spartanen. De Spartanen hadden het op de vruchtbare grond van Messinia gemunt en bezetten de streek vier eeuwen lang.

Toen kwam Epaminondas, die de Spartanen overwon en het land aan de Messeniërs teruggaf. Messini werd de nieuwe hoofdstad en er kwamen allerlei nieuwe bouwwerken. Een mooi uitzicht over de ruines heb je vanaf het hoger gelegen bergdorpje Mavromati. Op het terrein bevinden zich een stadion, een theater, het asklepieion, allerlei tempels, schatkamers etc.

Rondom het heiligdom zijn hier en daar de ruïnes te zien van delen van de oude muren die rond de stad gebouwd waren, deze muren zijn indrukwekkend. De muren waren negenenhalve kilometer lang en werden in de derde eeuw voor Christus ter bescherming van de stad gebouwd. Er waren twee poorten waardoor men Messini kon betreden, de Arcadische en de Lakonische poort. De Arcadische poort kun je zien wanneer je vanaf het stadje Meligalas naar Oud-Messini met de auto rijdt. Je rijdt dat als het ware door de poort heen. De Laconische poort bevond zich achter het dorp Mavromati, daar waar nu het klooster Voulkano zich bevindt.

Daarna via Methoni en Pylos naar Kalamata

Pylos (Pilos) is een pittoresk stadje in het noorden van de baai van Navarino. Pylos ligt op de hellingen van twee heuvels, onder aan de heuvel bevinden zich de haven en de jachhaven. Aan het uiteinde van de westelijke heuvel staat het goed onderhouden kasteel 'Neokastro' dat in het jaar 1572 door de Turken is gebouwd. De omtrek van het kasteel is 1566 meter en het ligt op kleine loopafstand vanaf het centrum en de haven van Pylos.

In het jaar 1827 vond hier in de baai, ook wel Navarino genoemd, een historische zeeslag plaats tussen de geallieerden (Britten, Russen en Fransen) en de Turks-Egyptische vloot. De slag werd door de geallieerden gewonnen die aan de zijde van de Grieken vochten. Op het grote plein van Pylos staat een monument van de drie admiraals die deze slag wonnen. Onder hen was een Nederlander; Lodewijk van Heiden, die de leiding had van de Russische vloot.

Vanaf Pylos zie je aan de linkerkant het langwerpige eiland Sfaktiria. Op het eiland zijn meerdere monumenten van soldaten die tijdens de slag hier gesneuveld zijn.

 Lunch in Methoni

Diner in Hotel

Hotel in Kalamata (4 sterren)

 

Vertrek naar Athene

Athene is de hoofdstad, grootste stad van Griekenland en één van de grootste steden van Europa. In de streek Attika wonen 3.812.330 mensen, waarvan er 3.192.606 in de metropool Athene. Dus niet alleen de gemeente Athene, maar de grote stad en het stedelijke gebied hieromheen. In de gemeente Athene wonen 664.046 mensen. Athene is het centrum van alle centra ter wereld. Het is de stad van de Olympische Spelen, de stad van wereldberoemde artiesten, cultureel knooppunt met festivals en internationale evenementen, wetenschappelijk centrum met talloze musea met unieke vondsten en tentoonstellingen. Vanaf de Akropolis heb je een prachtig uitzicht over Athene, de oude Agora, de kerk Agia Apostoli en de gezellige Plaka.

Bezoek aan Acropolis en oude stadcentrum

Diner in Hotel

Hotel in Glyfada - Athene  (4 sterren)

 

Op de laatste dag, transfer naar Athene

Als er nog tijd is, een bezoek aan Cape Sounion, tempel van Poseidon en dan vertrek naar vliegveld.

 

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar Athene
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Diner bij de Griek in Plaka. 
  Officiële gidsen voor Athene, Ancient Messini, Olympia
  Tourleader gedurende heel de reis
  Bustransfer
   
Niet inbegrepen: Transfer naar de luchthaven
  Reis - en annulatieverzekering
  Toeslag Single
  Andere maaltijden en drank
  Persoonlijke uitgaven
  De eentreegelden in de archeological sites