De Pfalz heeft op het gebied van wandelen veel te bieden. Wandelen in het Natuurpark Pfälzerwald laat wandelharten sneller kloppen. Het Pfälzerwald biedt wandelingen op het hoogste niveau, het park vormt sinds 1992 samen met de naastgelegen Franse noordelijke Vogezen een UNESCO-biosferenreservaat. Wandelingen in noorden van de Pfalz of wandelen door het Donnersberg-massief en het bergland rondom Kusel, zijn ook zeer de moeite waard. In het Pfälzerwald wandelt u door uitgestrekte bossen, stille dalen, machtige bontzandsteenrotsen en romantische burchten. Veel wandelaars genieten van het contrast met de met wijnranken begroeide Deutsche Weinstraße met zijn pittoreske wijndorpjes. Wandelen in de Pfalz is ondenkbaar zonder hutten van de Pfälzerwaldvereniging, restaurants in het bos of bij de diverse burchten. De wandelbelevenis in de Palts zou ondenkbaar zijn zonder de vele Horecagelegenheden onderweg: hutten van de Pfälzerwald-vereniging, bosrestaurants en burchtkroegen verwennen wandelaars met lekkernijen uit de regionale keuken.
 
 
 
Reisdatum : Maandag 13 april 2020 tot vrijdag 17 april 2020
Reisdagen : 5D/4N
Reiscode : 1304202001AM
Basisprijs : €350
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Zakgeldadvies : €40 per dag
Uw Travelbutler :   

 

Voor uw vakantie in Duitsland heeft Rijnland-Palts niet alleen prachtige natuur te bieden, maar ook interessante bezienswaardigheden. Zo kunt u uitstapjes maken naar burchten en kastelen of schilderachtige stadjes. Of shoppen in Trier, Mainz of Koblenz. Ontdek spannende evenementen tijdens uw vakantie aan de Moezel, Rijn of in de Eifel, bijvoorbeeld ´Rhein in Flammen’ en de wijnfeesten. Kom tot rust in Rijnland-Palts in Duitsland, op de camping of in de vele wellness hotels, wandel over de Eifelsteig en andere wandelpaden of ga op fietsvakantie langs de Moezel of de Rijn. Of ga shoppen in het grootste Outlet centrum van Duitsland, in Zweibrücken. Het is volop genieten in Duitslands wijngebied nummer 1! Geniet van een paar daagjes weg met het hele gezin of een vakantie in Rijnland-Palts.

De Deutsche Weinstrasse loopt over een lengte van 85 kilometer en verbindt de 130 wijndorpen tussen Bockenheim en Schweigen aan de grens met de Elzas. De Pfalz is met ruim 23.000 hectare wijngaarden het op één na grootste Duitse wijngebied. Het bestaat uit de districten Mittelhaardt-Deutsche Weinstrasse en Südliche Weinstrasse. 

Het zwaartepunt in de Pfalz ligt bij klassieke druiven, met voorop Riesling. De Koning van de witte wijnen is er inmiddels de onbetwiste nummer 1 met ruim 5000 hectare wijngaard. Ook Weiss- en Grauburgunder zijn aan een sterke opmars bezig. Verder horen ondermeer Silvaner, Müller-Thurgau, Scheurebe, Gewürztraminer, Kerner en Morio-Muskat tot het veelzijdige witte wijnaanbod van de Pfalz.

Rode wijnen worden steeds belangrijker. Er is frisse Weissherbst van Portugieser en fruitige Spätburgunder. Het grote succesverhaal van de Pfalz is de Dornfelder, die er sinds enkele jaren furore maakt. De dieprode, meestal droge wijn overtuigt met zijn bijna zuidelijke charme. Hetzelfde geldt voor de nieuwkomer Regent. Ondertussen zijn blauwe druiven goed voor een aandeel van 40%. De Pfalz is daarmee het grootste Duitse rode wijngebied.

Dat in de Pfalz uitbundig gefeest wordt, is overbekend. Het wijnfeestseizoen begint met het Mandelblütenfest in Neustadt-Gimmeldingen en eindigt pas in november wanneer Sint Maarten bij het Martinus-Weinfest in Sankt Martin zijn mantel deelt. Je zou misschien door de bomen het bos niet meer zien. Daarom een aanbeveling: de Erlebnistag Deutsche Weinstrasse, waarbij altijd op de laatste zondag in augustus de route over de volle 85 kilometer voor auto’s afgesloten wordt.

De nabijheid van Frankrijk is overal in de Pfalz te merken, niet in het minst aan de voorliefde van de Pfälzer voor lekker eten. Langs de Weinstrasse zijn inmiddels tal van topkoks neergestreken, die succesvol experimenteren met de regionale keuken en een bezoek dubbel en dwars waard zijn.

De Pfalz heeft verder talrijke bezienswaardigheden te bieden. Een bezoek aan centra als Bad Dürkheim, Neustadt en Landau is een must, evenals aan schilderachtige wijndorpen als Sankt Martin, Rhodt of Gleiszellen. Aan te bevelen zijn ook uitstapjes naar burchten en burchtruïnes, naar Freinsheim, Deidesheim of Annweiler am Trifels. Ook het wat afgelegen, maar betoverende Zellertal is een omweg waard. En wie bij Eschbach naar de Madenburg gaat, een van de mooiste burchtruïnes in de streek, en van daar richting Rijnvlakte kijkt, ziet een zee van weelderig groen: druivenstokken zo ver het oog reikt.

 
 
 
Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
  Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Toeslag Single €40 per nacht
   
Niet inbegrepen : Reis-en annulatieverzekering
  Zakgeld
  Ophaalservice
  Andere maaltijden
  Uitstappen