In het zuidoosten van Nederland ligt de provincie Limburg. Volgens veel oer-Limburgers is dit zonder enige twijfel de gezelligste provincie van Nederland. Limburg kent een aantal factoren die de provincie zo bijzonder maken. Kenmerkend zijn het heuvelachtige landschap in het zuidelijke deel van Limburg. De groene glooiingen met rustieke dorpjes bieden dit stukje Nederland een unieke uitstraling binnen het veelal vlakke land. Een tweede belangrijk kenmerk van Limburg is dat gezelligheid, uitgaan en lekker tafelen belangrijke elementen zijn in het dagelijks leven. Niet voor niets is het Limburgse carnaval zo bekend. 

 

Reisdatum : Maandag 6 juli 2020 tot vrijdag 10 juli 2020
Reiscode : 0607202001AM
Reisdagen : 5D/4N
Reissom : €395
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Zakgeldadvies : €50 per dag
Uw Travelbutler :  

 

Maastricht


De Bourgondische hoofdstad van Limburg heeft genoeg te bieden voor een dagje uit. Er zijn ontelbaar veel restaurants en cafeetjes te vinden waarvan het merendeel een heerlijk terras heeft. Je hebt er de majestueuze Sint-Servaasbasiliek, Sint Servaasbrug, de Helpoort (oude stadspoort), het bruisende vrijthof en de gezellige markt met zijn prachtige stadhuis. De verfrissende en vernieuwende wijk Céramique zal menig architect zijn hart sneller doen kloppen. Bijzonder fraaie bouwwerken als dat van het inmiddels wereldberoemde Bonnefantenmuseum sieren deze inspirerende wijk. Het aanbod qua musea als het Bonnefantenmuseum, Natuurhistorisch Museum Maastricht en het Sint Pietersmuseum maken van Maastricht een heerlijke bestemming

 

Drielandenpunt

Het hoogste punt van het nogal vlakke Nederland is tevens daar waar het grenst aan België en Duitsland. Dit noemt men het drielandenpunt. In dit park is een horecagelegenheid, een doolhof/labyrint en mogelijkheden tot groepsactiviteiten als boogschieten, kompas-tochten en kinderfeestjes. Vanuit dit park zijn er veel mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten te maken.

 

Valkenburg


Deze stad behoort tot de meest populaire bestemmingen van de provincie Limburg. Er is dan ook genoeg te doen en te zien. Je hebt er een openluchttheater, Kasteel Valkenburg, de Romeinse Catacombe, een kuuroord, Spookjesbos Valkenburg en prehistorische vuursteenmijnen. Maar de meeste toeristen brengen een bezoek aan één van de vele grotten. In de fluwelengrot, waar jaarlijks de kerstmarkt wordt gehouden, is een groot gangenstelsel te vinden die je leidt langs verschillende wandtekeningen en een echte grotkapel. De gangen werden vroeger gebruikt om bijvoorbeeld vanuit het kasteel ergens ongezien naartoe te gaan. In de gemeentegrot van Valkenburg zijn kunstwerken als beelden en wandtekeningen te bewonderen. In de zomermaanden is het heerlijk om in de koele grotten te wandelen.

 

Gaia ZOO


Uitgeroepen tot het beste dierenpark van Nederland in 2011. Het park is eigenlijk opgedeeld in vier gebieden: het groene regenwoud met apen, zwijnen en dwergnijlpaarden; de toendra’s en steppe met Przewalskipaarden, muskusossen en andere rendieren; de savanne met giraffen, leeuwen, springbokken en neushoorns; het vierde gebied is Limburg met daarin de koe, het varken en de kinderboerderij. Dit dierenpark vind je in Kerkrade

 

Schutterspark


In dit oudste volkspark van Nederland zijn een aantal leuke attracties te vinden. Hoewel het grootste deel bestaat uit wandel- en natuurgebieden is er ook een deel bestemd voor kinderen. Zo vind je er een kinderboerderij, speeltuin, roeivijver met waterfietsen en bootjes, het blote voetenpad en een modelspoorbaan. Dit park ligt in de Limburgse plaats Brunssum.

Wereldtuinen Mondo Verde


Bij de Limburgse plaats Landgraaf is een 25 hectare groot themapark te vinden. Vele internationale tuinen die opgesierd zijn middels beelden, watervallen en vogels, worden hier tentoongesteld. In het Dinobos is voor de kinderen veel te ontdekken. Dit park heeft ook een deel ingericht als attractiepark, zodat je hier met het hele gezin plezier kunt beleven.

 

Onze vaste stek:

 

HOTEL RESTAURANT BRASSERIE KANNE & KRUIKE 

Statiestraat 39, 3770 Kanne, België

 

Hotel Restaurant Brasserie Kanne & Kruike ligt op een gunstige, centrale locatie in het historische plaatsje Kanne, op 5 minuten rijden van het Tweede Wereldoorlogse Fort Eben-Emael en op 7 km van het centrum van Maastricht. De Nederlandse grens ligt op slechts 300 meter afstand. In de gehele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar.

De kamers zijn voorzien van een televisie, een bureau en een balkon. Ze beschikken over een eigen badkamer met een bad en een toilet.

Gasten van Hotel Restaurant Brasserie Kanne & Kruike kunnen genieten van een dagelijks ontbijt bij het hotel. Het à-la-carterestaurant van het hotel serveert traditionele gerechten, bereid met regionale producten. Op verzoek kunnen er speciale dieetmenu's of lunchpakketten worden samengesteld.

U kunt bij Kanne & Kruike een krant lezen, een fiets huren om de omgeving te verkennen of plaatsnemen op het terras in de tuin. Daar vindt u tevens barbecuefaciliteiten.Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisondersteuning door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Reis - en annulatieverzekering
  Uitstappen
  Andere maaltijden
   
Toeslag single : 40€ per nacht