Vzw Het Aksent organiseert aangepaste vrije-tijdsbesteding voor

 

Cliënten met een beperking.

Cliënten met een verstandelijke beperking

Cliënten met een visuele – auditieve beperking

Cliënten met een motorische beperking

Cliënten met een niet aangeboren hersenletsel

 

 Wie zijn wij en wat willen wij doen:

vzw Het Aksent is een dynamisch bedrijf dat zijn wortels kent in de sociale sector. Als opvoeder was ik verbonden met het MPC Terbank te Heverlee met als opdracht het uitbouwen van een dienst die zich vooral  richt op het invullen van vrije-tijd. Vragen die zich voortdurend stelden waren, wat kan die gasten boeien?, wat kunnen zij financieel aan? Welke activiteiten kunnen wij zelf aanbieden? Op welke diensten moeten wij een beroep doen buiten de muren van de instelling? enz.

 

 

Ook de invulling van de verlofperiode was een zware opdracht. De meeste gasten verbleven praktisch fulltime in de instelling en dan komt natuurlijk de vraag wat kunnen wij aanbieden gedurende een verlofperiode?

 

 

Ons oog viel op speelpleinen en voor de betere gasten een trekking met rugzak en tent zowel in het binnenland als buitenland.En als kers op de taart organiseren wij de challenge voor cliënten met een verstandelijke beperking, een spiegelorganisatie voor de challenge onder de bedrijven.

Nadien heb ik als opvoeder-groepchef de dienst ontspanning begeleidt in het bezigheidstehuis “De Egel” in Sint Niklaas. Dit is een tehuis voor gasten met een zwaar tot diep mentale handicap. Uiteraard spelen hier andere noden en grieven, ook op het vlak van begeleiding moeten wij andere faciliteiten aanspreken.

 

Vanuit deze ervaring en vanuit de nood om met dit soort van gasten op reis te gaan, maar de vraag stelt zich, naar waar, hoe?, wat?, wie?, wanneer?

 

 

Ik heb ook twee internationale “Brandenwonden” kampen georganiseerd. In samenwerking met verschillende brandwondencentra vanuit Europa heb ik twee jaar na elkaar dit aanbod op poten gezet. De nadruk lag op het aanvaardingsproces van hun uiterlijk en het aanvaarden van hun “anders” functioneren.  Daarvoor stelden wij een pallet van activiteiten voor die gericht waren om hun persoonlijke groei te stimuleren. Hier lag de nadruk op een aanbod van “buitensporten”, waaronder kano, mountain-bike, boogschieten, kajak, klimmen, speleo en natuurlijk koken op houtvuur.

 

 

Vzw het Aksent komt tot leven en organiseert boeiende daguitstappen. Wij serveren een originele mix van natuur, cultuur, actie en natuurlijk genieten ……… van . Uw reisgezelschap bestaat uit een klein groepje – max 7 gasten -  die vanuit het hele Vlaams landsgedeelte komen en 2 Travelbutlers die samen met u op verkenning gaan.

 

 Met dit aanbod kan je kennismaken tijdens de weekends en meestal op zaterdag en op zondag

 

vzw Het Aksent

Bergzichtstraat 1

3111 Wezemaal

Tel : 016/585462 - 016/585452

Mobiel : 0477/633659

Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dus…..