Vzw Het Aksent organiseert aangepaste reizen  en vrije-tijdsbesteding voor

 

Cliënten met een beperking.

Cliënten met een verstandelijke beperking

Cliënten met een visuele – auditieve beperking

Cliënten met een motorische beperking

Cliënten met een niet aangeboren hersenletsel

Cliënten die het sociaal - economisch  moeilijk hebben

 

Wie zijn wij en wat willen wij doen:

vzw Het Aksent is een dynamisch bedrijf dat zijn wortels kent in de sociale sector. Als opvoeder was ik verbonden met het MPC Terbank te Heverlee met als opdracht het uitbouwen van een dienst die zich vooral  richt op het invullen van vrije-tijd. Vragen die zich voortdurend stelden waren, wat kan die gasten boeien?, wat kunnen zij financieel aan? Welke activiteiten kunnen wij zelf aanbieden? Op welke diensten moeten wij een beroep doen buiten de muren van de instelling? enz.

 

 

Ook de invulling van de verlofperiode was een zware opdracht. De meeste gasten verbleven praktisch fulltime in de instelling en dan komt natuurlijk de vraag wat kunnen wij aanbieden gedurende een verlofperiode?

 

Vakantie is een recht : 

We geloven in de positieve effecten van vakantie en willen dat iedereen die kan ervaren. Vrije tijd en toerisme zijn belangrijk voor lichaam en geest. Iemand die zich goed voelt in z’n vel, functioneert beter. Iemand die zich gewaardeerd voelt, kijkt positief naar de samenleving. Iedereen verdient vakantie!

Kansen creëren en kansen geven, leidt niet automatisch tot kansen effectief aangrijpen en dus een verhoogde deelname. Participatie bevorderen is een moeilijke evenwichtsoefening, dit leerden we al snel van alle sociale organisaties die zich engageerden. Kortingen alleen zijn niet voldoende, want de financiële drempel is niet de enige die overwonnen moet worden.

 

 

Ons oog viel op speelpleinen en voor de betere gasten een trekking met rugzak en tent zowel in het binnenland als buitenland.En als kers op de taart organiseren wij de challenge voor cliënten met een verstandelijke beperking, een spiegelorganisatie voor de challenge onder de bedrijven.

Nadien heb ik als opvoeder-groepchef de dienst ontspanning begeleidt in het bezigheidstehuis “De Egel” in Sint Niklaas. Dit is een tehuis voor gasten met een zwaar tot diep mentale handicap. Uiteraard spelen hier andere noden en grieven, ook op het vlak van begeleiding moeten wij andere faciliteiten aanspreken.

 

Vanuit deze ervaring en vanuit de nood om met dit soort van gasten op reis te gaan, maar de vraag stelt zich, naar waar, hoe?, wat?, wie?, wanneer?

 

 

Ik heb ook twee internationale “Brandenwonden” kampen georganiseerd. In samenwerking met verschillende brandwondencentra vanuit Europa heb ik twee jaar na elkaar dit aanbod op poten gezet. De nadruk lag op het aanvaardingsproces van hun uiterlijk en het aanvaarden van hun “anders” functioneren.  Daarvoor stelden wij een pallet van activiteiten voor die gericht waren om hun persoonlijke groei te stimuleren. Hier lag de nadruk op een aanbod van “buitensporten”, waaronder kano, mountain-bike, boogschieten, kajak, klimmen, speleo en natuurlijk koken op houtvuur.

 

 

Vzw het Aksent komt tot leven en organiseert boeiende daguitstappen. Wij serveren een originele mix van natuur, cultuur, actie en natuurlijk genieten ……… van . Uw reisgezelschap bestaat uit een klein groepje – max 7 gasten -  die vanuit het hele Vlaams landsgedeelte komen en 2 Travelbutlers die samen met u op verkenning gaan.

 Met dit aanbod kan je kennismaken tijdens de weekends en meestal op zaterdag en op zondag. Sinds kort zijn wij ook een sociaal economisch reiskantoor waar gasten met een beperkt budget toch nog kunnen genieten van een deugddoende vakantie. Om maximaal gebruik te maken van dit aanbod vragen wij om een uittreksels van de bank mee te sturen waar jij de inkomsten van de maand kunnen aantonen. 

Ben je op zoek naar vakantieplaatsen die rekening houden met een beperking of speciale wensen? Waar kun je binnen met een rolstoel, een groot gezin of een kleine hond? Wij gaan aan de slag met elke vakantievraag, zodat iedereen kan genieten van een vakantie op maat.

Wil je graag aansluiten bij een groep voor een vakantie waarvan de organisatie en planning helemaal vastliggen? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod georganiseerde vakanties. 

 

Alleenstaande € 1.085

2 mensen ouder dan 14 jaar

€ 1.627.50
2 mensen ouder dan 14 jaar + 1 kind (-14 j.) € 1.953
2 mensen ouder dan 14 jaar + 2 kinderen (-14 j.) € 2.279
2 mensen ouder dan 14 jaar + 3 kinderen (- 14 j.) € 2.604

1 mens ouder dan 14 jaar + 1 kind (-14 j.)

€ 1.410.50
1 mens ouder dan 14 jaar + 2 kinderen (-14 j.) € 1.736

 

vzw Het Aksent

Torhoutsesteenweg 294

8400 Oostende 

Tel : 09/336 66 99 - 059/44 79 04

Mobiel : 0477/633659 - 0487/414247

Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Web : www.hetaksent.net

 

 

Dus…..